Vi i Ama Caffe, ønsker å dele med deg noen av de beste kaffeoppskriftene som finnes. Wow dine gjester eller familie med utsøkte kaffesmaker.
1. Bocha Chica Coffee
Bocha chica kaffe passer perfekt for før eller etter måltid, eller hvis du ønsker bare å slappe av i verandan og nyte solen.
Dette er hva du trenger:
- Enkel eller dobbel espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- 1cl rom sirup
- 1 til 2 cl vanilje sirup
- Litt melk
- Ristes og helles i en glass med is.
Her er fremgangsmåten:
- I shakeren må du gjøre følgende:
- Fyll en shaker halveis opp med isbiter
- Tilsett alle ingrendiensene
- Shajre kraftig i ca 30 sekunder
- Server i egnet glass fylt med is.
Hvis du benytter varm espresso, bør dette skje hurtig. Du kan også bruke espresso som er tilberedt på forhånd og kjølt ned. Dette er smart hvis du ønsker å servere større mengder.
Hvis du velger å tilberede espresso på forhånd, kan søtningen gjøres samtidig ved å tilsette en liten teskje hvitt sukker per espresso. Det løser seg da lettere opp og du har en felles basis å jobbe ut ifra til alle drikkene.
De bitre smakene i espressoen er mer fremtredende når kaffen er kald og det kreves kraftigere søtning enn på varme drikker.
Hvitt sukker har en mer intens søtsmak enn brunt og det løser seg lettere opp.
Espressoen kan også med fordel lages litt kortere enn normalt, dvs ca. 20-25 ml.
Hvis du ikke har espressomaskin, kan selvfølgelig drikkene også tilberedes med kraftig filterkaffe eller kaffe fra presskanne.
Alle oppskriftene for latte- og frappèvariantene kan også serveres som shaket variant og omvendt.
Mengden melk er ikke oppgitt eksakt. Den må justeres i forhold til størrelse på glass og ønsket konsistens på drikken.
2. KAFFE-LIBRE
Kaffe libre er en populær oppskrift, en kaffe som kan nytes både på en varm eller kald dag.
Dette trenger du av ingredienser:
- Enkel eller dobbel espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- Cola
- 3-4 cl Rom (evt 1-2 cl rom sirup)
- 1 cl vanilje sirup
- Isbiter
Her er fremgangsmåten:
Shake espresso, rom og vaniljesirup i en shaker
Hell blanding over is i en longdrink glass, deretter toppes med Cola, pepsi eller cola lignende drikke.
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden
3. CAFÈ FREDDO
Dette trenger du av ingredienser:
- 4 cl Amaretto
- Dobbel espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama decaff kaffekapselene.
Her er fremgangsmåten:
Ha alt i en cocktailshaker med to isbiter. Rist til du ikke hører isbitene, deretter sil det over i et cocktailglass. Hvis du ikke har en cocktail glass, bruk et vanlig glass som du har hjemme.
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.
4. Mocha Mint Frappe
Dette trenger du av ingredienser
- Enkel eller dobbel espresso. Her kan du gjerne bruke ama soprano eller ama premium kaffekapselene.
- Et serveringsglass med is fylles i en blender
- 1-2 cl sjokolade sirup
- 1 cl mint sirup
- Litt melk (1-2 dl)
PS: Her må du mikse til er jevnt
Her er fremgangsmåten:
BLENDED LATTE/FRAPPE
En blended latte har konsistens som en Smoothies . Alle ingredienser kjøres til en jevn masse i blender. Sirup kan byttes ut med ekte frukt der det er naturlig. Ekte varer gir en mer naturlig og ren smak
Skjær gjerne frukten i biter og frys den ned før den skal brukes. Hvis du benytter ekte råvarer, må det tilsettes ekstra sukker
Det er stor forskjell på kvaliteten på isbiter, noen er svært” tørre” mens andre er” våte” – dette er avgjørende for hvor fast eller flytende drikken blir. Er drikken for fast kan dette justeres ved å tilsette mer væske. Er den for flytende kan det brukes mer is.
5. Coffee Colada
Dette trenger du av ingredienser
- Enkel eller dobbel espresso. Her kan du gjerne bruke ama soprano eller ama premium kaffekapselene.
- 1 cl tequila eller hvit rom
- 1 cl Malibu
- 1 cl cream of coconut
- Vanilje sirup
- Is, du kan prøve forskjellig is men anbefaler å prøve vanilje.
- Skivet kokosnøtt til topping
Her er fremgangsmåten:
Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i blender. Server i høye vin glass, pynt med litt skivet kokosnøtt, og strø for litt mer pynt spørs begivenheten.
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.
6. Bailey’s coffee
Dette trenger du av ingredienser
- 4 cl Baileys
- Kaffe
- fløtelokk
Her er fremgangsmåten:
Bland kaffe og Baileys i en kopp eller et glass. Flytt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen.
Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje!
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.
7. Caribbean Coffee
Dette trenger du av ingredienser
- 4 cl Mørk Rom
- 2 ts sukker
- Filter kaffe eller espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- Fløte
Her er fremgangsmåten:
Ha mørk rom og sukker i et rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt! Flytt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen. Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje!
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.
8. Black Irish Coffee
Dette trenger du av ingredienser
- 3 cl Irsk Whiskey
- 1½ cl Kahlua
- 1 ts brunt sukker
- Filter kaffe eller espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- Fløtelokk
Her er fremgangsmåten:
Ha whisky, Kahlua og sukker i et rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt! Flytt forsiktig lettpisket
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden
9. CAFÈ CALYPSO
Dette trenger du av ingredienser
- 4 cl Tia Maria
- Filter kaffe eller espresso. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- Fløte
Her er fremgangsmåten:
Ha Tia Maria i et rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt! Flytt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen. Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje!
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.
10. French Toddy
Dette trenger du av ingredienser
- 2 cl calvados
- 2 cl aprikos brandy
- 2 ts brunt sukker
- God sterk kaffe. Her kan du gjerne bruke ama intenso eller ama premium kaffekapselene.
- Lettpisket fløte
Her er fremgangsmåten:
Bland calvados, aprikos brandy og sukker i et rødvinsglass. Tilsett kaffe og topp det hele med lettpisket fløte. Du er klar for å servere.
TIPS: Hvis du ønske å mikse det med litt alkohol, gjør du følgende:
De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden.